ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΜΚ 19,1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΡΟΜΗΝΥΕΙ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΜΚ 19,1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΡΟΜΗΝΥΕΙ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η σημαντική αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που φτάνει τα 19,1 εκατ. ευρώ, συνδέεται άμεσα με την ενίσχυση του μπάτζετ για μεταγραφές και την προσθήκη παικτών υψηλού επιπέδου όπως ο Μαξίμοβιτς.

Παράλληλα με τις ανακατατάξεις στον πάγκο του Παναθηναϊκού, όπου ο Φατίχ Τερίμ αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Χρήστος Κόντης, εμφανίστηκε ένα άλλο σημαντικό θέμα που προκαλεί ενδιαφέρον. Την Τετάρτη το μεσημέρι, το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προγραμμάτισε μια έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων για το πρωί της 5ης Ιουνίου (11:00), με μοναδικό θέμα την προκήρυξη μιας νέας αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ύψος της αύξησης, που έχει οριστεί στα 19.1 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό διπλάσιο από την τρέχουσα ΑΜΚ των 9.8 εκατομμύρια ευρώ που ξεκίνησε τον Ιανουάριο και ολοκληρώνεται σύντομα. Αυτή η αύξηση είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατά την εποχή του Αλαφούζου, μετά την ΑΜΚ των 20 εκατομμυρίων ευρώ που είχε προκηρυχθεί στις 10 Ιουλίου 2018.

Σε μια περίοδο που έγιναν συζητήσεις με τον Παϊρότζ Πιεγκμποσάντ, οι οποίες δεν οδήγησαν σε συμφωνία λόγω της αποχώρησης του Ταϊλανδού από την Ευρώπη εξαιτίας προβλημάτων με τις βελγικές αρχές, το ποσό των 17.441.847,60 ευρώ της τότε ΑΜΚ καλύφθηκε αποκλειστικά με καταβολές μετρητών, χρησιμοποιούμενα από την πλευρά Αλαφούζου για την εξόφληση δανείων της ΠΑΕ.

Η τελευταία αυξημένη ΑΜΚ των 19,1 εκατ. ευρώ δημιούργησε την αρχική εντύπωση πως θα μπορούσε να συνδεθεί με την "είσοδο" άλλων σημαντικών προσώπων και επιχειρηματιών στην "πράσινη" ΠΑΕ. Ωστόσο, αυτό δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή και η αύξηση θα καλυφθεί ξανά από την πλευρά Αλαφούζου.

Αντιθέτως, η ΑΜΚ των 19,1 εκατ. ευρώ υποδηλώνει ένα επερχόμενο ενεργό μεταγραφικό καλοκαίρι, με το ποσό να συνδέεται με την ενίσχυση της ομάδας μέσω 3-4 κινήσεων στο επίπεδο του Μαξίμοβιτς. Για αυτές τις κινήσεις, απαιτούνται τα αναγκαία κεφάλαια και ταμειακά διαθέσιμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα περισσότερα χρήματα της νέας ΑΜΚ αναμένεται να επενδυθούν στην αύξηση του μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος και στη δημιουργία ενός σημαντικού "μαξιλαριού" για τα λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ, τα συμβόλαια των παικτών και άλλα.

Η πρόσφατη ΑΜΚ 19,1 εκατ. ευρώ προμηνύει ένα δυναμικό μεταγραφικό καλοκαίρι_2
Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΜΚ 19,1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΡΟΜΗΝΥΕΙ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η ανακοίνωση της πρόσκλησης

Αναλυτικά η πρόσκληση του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς τους μετόχους για τη Γενική Συνέλευση της 5ης Ιουνίου:

"ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

των Μετόχων σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου και του Καταστατικού της Εταιρείας, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι της Εταιρείας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 05η του μηνός Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00π.μ. στα γραφεία της Εταιρείας επί της Λεωφόρου Πεντέλης 13, Βριλήσσια, προς συζήτηση και λήψη αποφάσεως στο παρακάτω μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

1) Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του ποσού των 19.100.000,10 ευρώ με καταβολή μετρητών στον ειδικό λογαριασμό της εταιρείας ή εάν το ποσό δεν καταβληθεί στον ειδικό λογαριασμό, με κατάθεση οποιουδήποτε ποσού σε οποιοδήποτε λογαριασμό της εταιρείας που δαπανήθηκε για τους σκοπούς της εταιρείας και με συμψηφισμό χρέους της εταιρείας προς τον καταβάλλοντα εισφορά με έκδοση νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 7 του Καταστατικού της Εταιρείας.

Κάθε μετοχή δίνει δικαίωμα μίας ψήφου.

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, οι κ.κ. Μέτοχοι καλούνται σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, που θα λάβει χώρα τη 12η Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 π.μ. στην έδρα της εταιρείας και στα γραφεία της επί της Λεωφόρου Πεντέλης αρ. 13, Βριλήσσια, για συζήτηση και λήψη απόφασης επί του ιδίου ως άνω θέματος ημερήσιας διάταξης χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

Οι κ.κ. μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 05ης Ιουνίου 2024 ή στην επαναληπτική συνεδρίαση αυτής στις 12 Ιουνίου 2024 οφείλουν να καταθέσουν τις μετοχές τους στο Ταμείο της Εταιρείας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην Ελλάδα και να υποβάλουν τα αποδεικτικά έγγραφα κατάθεσης, καθώς και τα τυχόν έγγραφα νομιμοποίησης αντιπροσώπων στα γραφεία της Εταιρίας πέντε (5) τουλάχιστον μέρες πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, 15 Μαΐου 2024

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ".

VIDEO

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ