ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΕ ΚΩΤΣΙΡΑ - ΠΑΛΑΣΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΪ́ΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΕ ΚΩΤΣΙΡΑ - ΠΑΛΑΣΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΪ́ΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην υποβολή των επίσημων προτάσεων ανανέωσης συμβολαίου προς τους παίκτες Γιάννη Κώτσιρα και Σεμπαστιάν Παλάσιος, με στόχο την επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Στο τέλος Μαΐου, αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι τελικές συνομιλίες που θα καθορίσουν τις εξελίξεις σχετικά με την παραμονή τους στην ομάδα.

Σε αυτή τη φάση, ολόκληρη η ομάδα του Παναθηναϊκού εστιάζει με κάθε σοβαρότητα στους σημαντικούς στόχους που έχει μπροστά της, κυρίως στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας Betsson, επιδιώκοντας να κατακτήσει τα δύο τρόπαια μέσα στις επόμενες πέντε και πλέον εβδομάδες. Ωστόσο, παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την επόμενη μέρα, με εστίαση στις συμβατικές εκκρεμότητες βασικών παικτών της τρέχουσας σύνθεσης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με πρωταρχικούς τους Γιάννη Κώτσιρα και Σεμπαστιάν Παλάσιος.

Από την πλευρά του Γιάννη Παπαδημητρίου, υπήρξαν πρόσφατες συναντήσεις με τους εκπροσώπους και των δύο ποδοσφαιριστών, κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσιάστηκαν επίσημα οι προτάσεις ανανέωσης συμβολαίου από την πλευρά του Παναθηναϊκού.
Για τον Κώτσιρα, προτάθηκε ένα νέο διετές συμβόλαιο με σημαντικά βελτιωμένες οικονομικές απολαβές σε σύγκριση με τις τωρινές, αναγνωρίζοντας έτσι την προσφορά και την απόδοσή του στον σύλλογο κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών.
Αυτή η κίνηση αποτελεί μια επιβράβευση της διοίκησης προς τον παίκτη, ο οποίος μέχρι στιγμής ανήκει στους λιγότερο αμειβόμενους του ρόστερ, ενώ ταυτόχρονα υποδηλώνει μια αλλαγή στην οικονομική πολιτική του συλλόγου σε σχέση με το καλοκαίρι του 2021.

Για τον Σεμπαστιάν Παλάσιος, η προσφορά που του προτάθηκε περιλαμβάνει επίσης ένα διετές συμβόλαιο, ισχύος μέχρι το καλοκαίρι του 2026, με μια ήπια αύξηση στις βασικές του αποδοχές και δύο ιδιαίτερα σημαντικά μπόνους. Το πρώτο μπόνους εξαρτάται από τις εμφανίσεις του παίκτη και είναι ρεαλιστικός στόχος που μπορεί να αυξήσει σημαντικά το συνολικό του εισόδημα, ξεπερνώντας πιθανώς τις 800.000 ευρώ με αυτή την πρόσθετη προμήθεια. Το δεύτερο μπόνους σχετίζεται με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάτι που θα μπορούσε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Οι παίκτες έχουν πλέον στα χέρια τους τις επίσημες προσφορές από τον Παναθηναϊκό και έχει συμφωνηθεί από όλες τις πλευρές ότι ο τελικός γύρος των συζητήσεων θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση όλων των αγωνιστικών δεσμεύσεων της ομάδας, συμπεριλαμβανομένου και του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πρόταση ανανέωσης σε Κώτσιρα - Παλάσιος και οι καθοριστικές διαπραγματεύσεις στο τέλος Μαΐου για τη διασφάλιση της παραμονής τους_2
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΕ ΚΩΤΣΙΡΑ - ΠΑΛΑΣΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΪ́ΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ

Όσον αφορά τον Γιάννη Κώτσιρα, όλα φαίνεται να κινούνται ομαλά προς την κατεύθυνση της ανανέωσης της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό για ακόμη δύο χρόνια.

Αντίστοιχα, για τον Σεμπαστιάν Παλάσιος, οι συνθήκες φαίνονται εξαιρετικά ευνοϊκές, αν και η τελική συνάντηση για την ανανέωση θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος της περιόδου.
Οι "πράσινοι" είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν τον Παλάσιος στο δυναμικό τους, ανεξάρτητα από την έκβαση της σεζόν για την ομάδα, ενώ ο Αργεντινός δεν διαθέτει, μέχρι στιγμής, πιο συμφέρουσες προτάσεις και επιθυμεί να παραμείνει στην Ελλάδα.
Οι προοπτικές για μια τελική συμφωνία υπάρχουν, αλλά οριστική διευκρίνιση αναμένεται τον Μάιο.

Εν τέλει, οι εξελίξεις για την παραμονή του Παλάσιος στον Παναθηναϊκό έχουν αποκτήσει συγκεκριμένο πλαίσιο, με την ομάδα να έχει ήδη προβεί στην απαραίτητη κίνηση.

VIDEO

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ