ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΠΕΡΓΚ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ DOUBLE-DOUBLE ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΠΕΡΓΚ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ DOUBLE-DOUBLE ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Οι εντυπωσιακές αποδόσεις του 'magic Bernie' σε ασίστ και γκολ, με τον Βραζιλιάνο να γίνεται ο πρώτος μετά τον Μπεργκ που καταφέρνει να καταγράψει διψήφια στατιστικά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Φαίνεται να έχουν εξαντληθεί τα επίθετα για να περιγράψουν τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Μπερνάρ Ντουάρτε στα ποδοσφαιρικά γήπεδα τους τελευταίους μήνες.

Μόλις έναν μήνα πριν αποχωρήσει οριστικά από τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα, μετά από δύο χρόνια γεμάτα στιγμές, ο Βραζιλιάνος αφήνει το στίγμα του στις πιο κρίσιμες στιγμές. Ακριβώς όταν η ομάδα τον χρειαζόταν περισσότερο για να κάνει τη διαφορά.

Οι τελευταίες εβδομάδες, οι αναφορές για τον 32χρονο επιθετικό μεσοεπιθετικό έχουν καλύψει κάθε πτυχή της παρουσίας του στο παιχνίδι και τον σχεδιασμό του για το μέλλον, που περιλαμβάνει την επιστροφή στην πατρίδα του. Ωστόσο, έως την ολοκλήρωση του τελικού του Κυπέλλου Betsson με τον Άρη, ο Ντουάρτε θα συνεχίσει να πλουτίζει την «πράσινη» ιστορία του με ανεξίτηλες αναμνήσεις και εντυπωσιακά επιτεύγματα.
Από το απόγευμα της Κυριακής (14/4), με τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στη Λαμία, ο Μπερνάρ Ντουάρτε κατέγραψε μια ακόμη εξαιρετική επίδοση, που ήταν να συμβεί εδώ και τουλάχιστον επτά χρόνια από παίκτη του Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος έφτασε στο double-double, σκοράροντας 10 γκολ και δίνοντας 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις της τρέχουσας σεζόν με τον Παναθηναϊκό, επίδοση που ο Παναθηναϊκός είχε να δει από τη σεζόν 2016/17 με τον Μάρκους Μπεργκ.
Ο Μπεργκ είχε πετύχει την εντυπωσιακή επίδοση 31 γκολ και 10 ασίστ σε εκείνη την περίοδο, ενώ τρία χρόνια πριν, στην πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό, είχε καταγράψει επίσης double-double με 23 γκολ και 10 ασίστ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτά τα νούμερα προήλθαν από ένα δημιουργικό μέσο και όχι από έναν κλασικό φορ, κάτι που προσδίδει επιπλέον αξία στις επιδόσεις του Μπερνάρ, ο οποίος ανέβασε σημαντικά τις αριθμητικές του επιδόσεις σε γκολ και ασίστ τους τελευταίους τρεις μήνες, αφότου ο Φατίχ Τερίμ τον έχρισε βασικό στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Ο πρώτος παίκτης μετά τον Μπεργκ που σημειώνει double-double με τη φανέλα του Παναθηναϊκού_2
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΠΕΡΓΚ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ DOUBLE-DOUBLE ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Σημαντικό επίσης είναι ότι εκτός από τους Μπεργκ και Μπερνάρ, κανένας άλλος παίκτης του Παναθηναϊκού στον 21ο αιώνα δεν έχει καταφέρει να φτάσει τους διψήφιους αριθμούς σε γκολ και ασίστ μέσα σε μία σεζόν. Παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος είχε σπουδαίους παίκτες κατά καιρούς.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ πλησίασε αυτή την επίδοση τη σεζόν 2010/11, με 26 γκολ και 9 ασίστ. Παρομοίως, ο Γιώργος Καραγκούνης την περίοδο 2008/09, την πρώτη χρονιά της πολυμετοχικότητας, σημείωσε 10 γκολ και 9 ασίστ. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης επίσης κατέγραψε 15 γκολ και 9 ασίστ σε 50 αγώνες την ίδια σεζόν με τον Καραγκούνη. Κανείς όμως δεν κατάφερε να φτάσει τα διπλά διψήφια νούμερα πλην του Σουηδού επιθετικού και του Μπερνάρ.
Ο Μπερνάρ, από την άλλη, έχει τη δεύτερη πιο παραγωγική του σεζόν σε αυτή την... δεύτερη νεότητα, όπου συνδυάζει την ωριμότητα με τις εμπειρίες από τη Σαχτάρ, την Έβερτον, τη Σαρζάχ και τον Παναθηναϊκό.

Την σεζόν 2011/12, κατά την πρώτη του αναγνώριση και καθιέρωση στην Ατλέτικο Μινέιρο και την Εθνική Βραζιλίας, κατέγραψε 11 γκολ και 12 ασίστ. Τώρα, με ακόμα 5+1 παιχνίδια προ των πυλών, έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει και αυτή την επίδοση.

Σε αυτή την εξαιρετική σεζόν, ο Φώτης Ιωαννίδης καταφέρνει να εντυπωσιάσει εξίσου, προσεγγίζοντας το double-double. Η ασίστ που έδωσε στον Μπερνάρ για το τρίτο γκολ κόντρα στη Λαμία ήταν η όγδοη του φέτος, και τώρα απομένουν ακόμη δύο για να συμπληρώσει τις δέκα, ενώ έχει ήδη σκοράρει 21 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που κανένας άλλος Έλληνας παίκτης του Παναθηναϊκού δεν έχει καταφέρει τα τελευταία 30 χρόνια.

Οι δύο παίκτες ηγούνται της φετινής προσπάθειας του Παναθηναϊκού προς την κορυφή. Με τέτοιες επιδόσεις, πώς να μην σκεφτεί κανείς ότι ο Ιωαννίδης θα βρεθεί στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στα τέλη Μαΐου, ίσως για να πείσει τον "Μπέρνι" να ακυρώσει την πτήση του προς το Μπέλο Οριζόντε;

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

SUPERLEAGUE
Παρακμή και αδιέξοδη κατρακύλα!