ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΓΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 2023-2024 - 25/05/2024 20:30:00 Αναλυση Αγωνα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
1908
1 - 0
Τελικο Σκορ
ΑΡΗΣ
1914
ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΓΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στην ατμόσφαιρα των ημερών που πνέει μπάσκετ, με το Final-4 και τον τελικό της Euroleague, αλλά και στην έκρηξη συναισθημάτων μετά από έναν ιδιαίτερα δύσκολο και γεμάτο συννεφιά μήνα για το Κορωπί, επειδή δεν κατάφερε να διεκδικήσει μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα, περνώντας μέρες βυθισμένο στην εσωτερική αναστολή και ανασκόπηση.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 20ό Κύπελλο της ιστορίας του με έναν θεαματικό και συναρπαστικό τρόπο, χάρη σε ένα γκολ που φαινόταν να έχει ξεπηδήσει από βιντεοπαιχνίδι, σαν την τελειότερη πινελιά σε έναν αγώνα με μέτρια ποιότητα και μεγάλη ένταση, το οποίο κρίθηκε από την τελευταία επαφή του Γιώργου Βαγιαννίδη (τι γκολ έβαλε ο παίκτης!), μετά από συνδυασμό των Μπερνάρ και Χουάνκαρ.

Αυτοί οι δύο παίκτες αξίζουν να κλείσουν τη θητεία τους στον Παναθηναϊκό με μια τέτοια συνεργασία, που χάρισε το γκολ της νίκης και του τίτλου, τον οποίο οι "πράσινοι" είχαν τόση ανάγκη. Σχεδόν σαν να το επιθυμούσε και η μοίρα, σαν επιβράβευση για όσα έχουν προσφέρει οι δύο αυτοί παίκτες στον Παναθηναϊκό για 2 και 4 χρόνια αντίστοιχα.

Οι "πράσινοι" στο πρώτο ημίχρονο φάνηκαν να πνίγονται από το άγχος και την απαίτηση της νίκης. Δεν υπήρχε άλλη ευκαιρία για φέτος, και η απώλεια του Κυπέλλου θα σήμαινε την απόκρυψη των διαβατηρίων στο συρτάρι, με δυσμενείς συνέπειες για όλη την οργάνωση.

Η κρίσιμη αποβολή του Κώτσιρα στο 51ο λεπτό έφερε τον Παναθηναϊκό σε δύσκολη θέση. Ο Άρης απέκτησε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, εγκατέλειψε την αμυντική τακτική και πίεσε για το γκολ, αλλά έχασε μια σπουδαία ευκαιρία με τον Ζαμόρα. Αυτός ήταν ένας κρίσιμος σταθμός που θα μπορούσε να έχει αλλάξει την ροή του τελικού.

Οι «πράσινοι», ωστόσο, ανέκαμψαν γρήγορα, διαχειρίστηκαν την κατάσταση με ψυχραιμία και αντέδρασαν αποτελεσματικά. Η καθαρή παρέμβαση του Νταρίντα πάνω στον Αράο αποκατέστησε την αριθμητική ισορροπία, ενώ μια απερίσκεπτη κίνηση του Ζουλ στο 71’ έθεσε τον Άρη σε ακόμα δυσκολότερη θέση.

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την υπεροχή του στο παιχνίδι, αναζητώντας το κρίσιμο γκολ πριν το τέλος του ρυθμικού χρόνου. Το γκολ ήρθε μετά από μια εξαιρετική συνεργασία, με τον Μπερνάρ να δίνει την πρώτη «πινελιά» στην προώθηση της μπάλας, και τον Χουάνκαρ να ακολουθεί δυναμικά, κλείνοντας τη φάση με μια δεύτερη «πινελιά» και τον Βαγιαννίδη να εκτελεί άψογα στην εστία.

Πράσινη μαγεία φέρνει το Κύπελλο από τη Θεσσαλία_2
ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΓΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τι τέλος για μια ανεπανάληπτα τρελή σεζόν, που ξεκίνησε αλλιώς και εξελίχθηκε απρόβλεπτα, αλλά έκλεισε με τους "πράσινους" να φορούν πλατιά χαμόγελα. Η κατάκτηση ενός τίτλου έφερε ηρεμία και χρόνο για στοχασμό για τις μελλοντικές αποφάσεις. Πρώτα η επιλογή προπονητή και στη συνέχεια η διαμόρφωση του ρόστερ, με στοχευμένες όχι ριζικές αλλαγές. Όλα αυτά θα ξεκινήσουν... τη Δευτέρα. Για το επόμενο διήμερο, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν.

Σαν προθέρμανση για τον τελικό της Euroleague την Κυριακή (26/5). Μέχρι τότε, οι παίκτες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού μπορούν να επαναλαμβάνουν το σύνθημα: "βουντού-βουντού, βουντού-βουντού και πράσινη μαγεία, το Κύπελλο το έφεραν από τη Θεσσαλία". Ελπίζουμε αύριο το βράδυ γύρω στις 23:00 να έρθει και το πολυπόθητο, το βαρύτερο, από τη Γερμανία…

VIDEO

GALLERY

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΚΥΠΕΛΟ
Τερίμ: «Με δύναμη και υπερηφάνεια»