ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ, Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ, Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Η αποφασιστική μονομαχία του Παναθηναϊκού απόψε κόντρα στην ΑΕΚ στη Λεωφόρο, με τρία νέα πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα και μία πιο συμβατική τακτική, σε ένα παιχνίδι όπου δεν υπάρχει περιθώριο για δεύτερες ευκαιρίες.

Η ήττα εντός έδρας από τον ΠΑΟΚ πριν από τρεις ημέρες με 2-3 και οι επιπτώσεις από τρεις πικρές ισοπαλίες στα τέσσερα τελευταία ματς της κανονικής περιόδου, με αποτέλεσμα την απώλεια εξι βαθμών, έχουν προκαλέσει βαθμολογική υποβάθμιση του Παναθηναϊκού σε σχέση με την είσοδό του στα πλέι οφ.

Η διαφορά των "πράσινων" από την κορυφή έχει φτάσει τους έξι βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται πλέον 4 βαθμούς μπροστά και ο σημερινός αγώνας με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο να αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός νίκης, ακόμα και ισοπαλία, θα σημάνει πρακτικά το τέλος των ελπίδων του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του τίτλου μόλις στην 3η αγωνιστική των πλέι οφ, καθιστώντας τη διαφορά εμφανώς δυσαναστρέψιμη.

Η βασική πρόκληση για τον Παναθηναϊκό στο σημερινό ματς ενάντια στην ΑΕΚ είναι να δείξει μια ουσιαστική αντίδραση ως σύνολο και να εφαρμόσει έναν έξυπνο τρόπο παιχνιδιού, χρησιμοποιώντας τον έδρας παράγοντα στον αγώνα αυτό, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει το τελευταίο τους "ατού" στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, κόντρα σε έναν από τους κύριους ανταγωνιστές.

Η ανασκόπηση και η ανάλυση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, καθώς και η συζήτηση που έλαβε χώρα την Τρίτη ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι "πράσινοι" καλούνται τώρα να παρουσιάσουν ένα εντελώς διαφορετικό προσωπείο, ελπίζοντας στην σωστή καθοδήγηση από τον προπονητή τους Φατίχ Τερίμ, και περιμένοντας παράλληλα τους ηγέτες της ομάδας να αναλάβουν δράση σε ένα παιχνίδι που αποτελεί κρίσιμη μάχη για το μέλλον τους στο πρωτάθλημα.

Πριν την μάχη με την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει μια έξυπνη στρατηγική και τρεις πιθανές αλλαγές_2
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ, Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Στην τελευταία προπόνηση, ο Τερίμ δεν αποκάλυψε στοιχεία για την ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του, καθώς μετά τις ασκήσεις κυκλοφορίας και κατοχής, οι παίκτες επικεντρώθηκαν αποκλειστικά σε φάσεις τελειώματος. Φαίνεται πιθανό να γίνουν τρεις αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, καθώς και η επιστροφή σε μια πιο συμβατική διάταξη 4-2-3-1, σε αντίθεση με τη λιγότερο αποδοτική και μη λειτουργική 4-4-2 σε ρόμβο που είχε χρησιμοποιηθεί στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ.

Ο Γιάννης Κώτσιρας αναμένεται να επανέλθει στην φυσική του θέση στο δεξί άκρο της άμυνας αντικαθιστώντας τον Γιώργο Βαγιαννίδη, ενώ ο Ρουμπέν Πέρεθ θα επιστρέψει στον άξονα δίπλα στον Άνταμ Τσέριν. Η θέση του τραυματισμένου Αντράζ Σπόραρ, ο οποίος προτιμήθηκε να προφυλαχθεί λόγω τραυματισμού στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ, θα καλυφθεί από έναν από τους εξτρέμ, είτε τον Μπένιαμιν Βέρμπιτς είτε τον Ντάνιελ Μαντσίνι, που θα παίξουν στο δεξί άκρο μετά την επαναφορά του συστήματος σε 4-2-3-1.

Μπορεί να υπάρξει μια έκπληξη με την ενσωμάτωση του Φίλιπ Τζούριτσιτς στην αρχική ενδεκάδα. Η τρίτη αλλαγή θα επηρεάσει το αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Χουάνκαρ να έχει πλέον το προβάδισμα έναντι του Φίλιπ Μλαντένοβιτς.

Για τις υπόλοιπες θέσεις, δεν αναμένονται εκπλήξεις. Οι Γουίλιαν Αράο και Τιν Γεντβάι θα συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο μπροστά από τον τερματοφύλακα Ντραγκόφσκι, ενώ ο Τάσος Μπακασέτας, παρά την κόπωση από τα διαδοχικά παιχνίδια, θα καταλάβει θέση μπροστά από το δίδυμο στο κέντρο. Ο Μπερνάρ Ντουάρτε θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο και ο Φώτης Ιωαννίδης θα είναι ο κεντρικός επιθετικός, εφόσον δεν προκύψει κάτι αναπάντεχο από την πλευρά του Τερίμ.

Εκτός από τους Σπόραρ και Σένκεφελντ, που αντιμετωπίζουν τραυματισμούς, ο Τερίμ άφησε εκτός αποστολής και τους Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, Ζέκα, και Βίτορ Ούγκο, ενώ απουσιάζει και ο Σεμπαστιάν Παλάσιος, ο οποίος αποβλήθηκε στον προηγούμενο αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με την ΑΕΚ απαρτίζεται από τους παίκτες Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς, και Ακαϊντίν.

VIDEO

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ